Limba română, întrebare adresată de burceavictor12, 7 ani în urmă

Deosebiri și asemănări dintre povestea toate pânzele sus si o călătorie spre centrul pământului de Julea verne.Va roggggg intr-o ora trebuie sa o predau

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de digitalmath18
1

Răspuns:

"Toate pânzele sus" și "O călătorie spre centrul Pământului" sunt ambele povești scrise în secolul XIX, care prezintă aventuri și explorări. Cu toate acestea, există câteva deosebiri și asemănări notabile între aceste două lucrări.

Deosebiri:

Gen literar: "Toate pânzele sus" este o poveste marinărească, în timp ce "O călătorie spre centrul Pământului" este o poveste de ficțiune științifică.

Tematică: "Toate pânzele sus" se concentrează pe peripețiile și aventurile marinarilor pe mare, în timp ce "O călătorie spre centrul Pământului" se concentrează pe explorarea subterană și descoperirea unui nou lume sub pământ.

Personaje: "Toate pânzele sus" prezintă o echipă de marinari care navighează împreună, în timp ce "O călătorie spre centrul Pământului" prezintă un grup mai mic de călători care se aventurează în subteran.

Asemănări:

Aventură și explorare: Ambele povești prezintă aventuri și explorări, fie pe mare sau sub pământ.

Descoperirea de noi lumi: Atât "Toate pânzele sus" cât și "O călătorie spre centrul Pământului" prezintă descoperirea unor noi lumi, fie prin navigație pe mare sau prin explorarea subterană.

Personaje curajoase: Ambele povești prezintă personaje curajoase și determinate, care sunt dispuse să înfrunte orice obstacol pentru a-și atinge scopul.

Alte întrebări interesante