Geografie, întrebare adresată de arinagraur2007, 8 ani în urmă

Depresiune submontană situată în nordul limitei de vest a Subcarpaţilor Getici. Aici se află o veche mănăstire care datează dinainte de 1385.

2) Municipiu reşedintă de judeţ cu cel mai mare număr de locuitori din Subcarpaţi, aşezat pe malul drept al râului Olt, în partea de NE a Olteniei. ( 2 cuv.).

3) Râu ce constituie limita de Est a Subcarpaţilor Getici, afluent al râului Argeş, râu ce drenează capitala ţării.

4) Culme deluroasă prelungită, puțin înaltă și cu povârnișuri domoale, care face tranziția între regiunea de munte și cea de deal, fiind de obicei acoperită cu pășuni, fânețe și livezi cu pomi fructiferi. Astfel de culmi sunt situate la Sud de Grupa munţilor Făgăraş (pl.).

5) Depresiune submontană situată în Subcarpaţii Moldovei în care se află municipiul Oneşti( 2 cuv).

6) Depresiune submontană situată între Munţii Căpăţânii şi Subcarpaţii Olteţului în apropierea Parcului Naţional Buila – Vânturariţa, important centru al ceramicii şi în care se găseşte cea mai importantă ctitorie a voievodului Constantin Brâncoveanu.

7) Deal situat în Subcarpaţii Moldovei, în care se află altitudinea maximă a acestui sector subcarpatic (911 m).

8) Depresiune submontană situată în Subcarpaţii Moldovei în care se află un oraş târg şi o cetate cu acelaşi nume, depresiune prin care curge râul Ozana ,,cea frumos curgătoare’’!

9) Culme situată în Subcarpaţii Moldovei, considerată cea mai lungă unitate a acestora ( cca. 35 km) şi altitudinea maximă de 740 m în Dealul Capăta.

10) Deal situat în Subcarpaţii Getici la Sud de Depresiunea Arefu având altitudinea maximă a dealurilor subcarpatice româneşti ( 1218 m).​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mama80
3

Răspuns:

raspunsul este in atas

Explicație:

Anexe:
Alte întrebări interesante