Istorie, întrebare adresată de adita03oprea, 9 ani în urmă

Descie Imbracamintea Geto-Dacilor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GabrielaTonu
11

Geto-dacii erau îmbrăcați cu: -bărbații erau îmbrăcați cu cămăși sau un veșmânt despicat în două, și ițari . Aceștea erau strâmbți pe ei sau creți. Purtau și o mantie cu o fibulă, care avea glugă. Purtau și-un brâu lat. Femeile aveau o cămașă din pânză, și dintr-un material mai gros erau confecționate fotele sau fustele și o manta. Își lăsau părul pe spate împletit, cu o basma colorată pe cap. Și femeile și bărbații purtau opinci în picioare făcute din piele.

Răspuns de Utilizator anonim
8
Hainele geto dacilor se aseamana foarte mult cu imbracamintea taranilor in unele sate  de romani din Transilvania unde curentul modernizarii nu a ajuns.
 Stramosii nostrii purtau vara itari si bluze subtiri  (un fel de ie brodata) varaiar iarna pantaloni facuti din postav  si prinsi cu o cingatoare sau un brau facut din piele. Ei mai purtau cojoace (oamenii saraci) sau mantii (si cusme cei mai bogati).
 Femeile purtau rochii lungi si camasi brodate cu diferite desene. Pe timp de iarna ele purtau niste cojoace  mai  aranjate decat la barbati.  
Alte întrebări interesante