Matematică, întrebare adresată de andreeaapopei79, 8 ani în urmă

Descompuneti în factori folosind metoda factorului comun​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlecsRO
2

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

(x+1)(x-3) + (x+1) = (x+1)(x-3+1) = (x+1)(x-2)

(x-2)(x+3) -2(x+3) = (x+3)(x-2-2) = (x+3)(x-4)

(x-4)(x+6)-3(x-4) = (x-4)(x+6-3) = (x-4)(x+3)

(x+5)(x+7)+ 6(x+7) = (x+7)(x+5+6) = (x+7)(x+11)


andreeaapopei79: mulțumesc frumos❄️
georgianacruceru80: ms
Răspuns de maverickarcher
2

a) (x+1)(x-3)+(x+1) = (x+1)(x-3+1) = (x+1)(x-2)

b) (x-2)(x+3)-2(x+3) = (x+3)(x-2-2) = (x+3)(x-4)

c) (x-4)(x+6)-3(x-4) = (x-4)(x+6-3) = (x-4)(x+3)

d) (x+5)(x+7) + 6(x+7) = (x+7)(x+5+6) = (x+7)(x+11)


andreeaapopei79: mulțumesc frumos❄️❄️
maverickarcher: :)
Alte întrebări interesante