Biologie, întrebare adresată de raduelena58460, 8 ani în urmă

Descoperă De ce fazanul nu se hrănește direct cu lumina soarelui și cu pământ din moment ce poate să respi și să bea apa apa fără ajutorul altor viețuitoare Ce rol au plantele pentru fazani​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandrajaba
0
Fazanul nu se hrăneşte direct cu lumina soarelui sau cu pământ deoarece aceste substanţe nu conţin elementele nutritive de care are nevoie pentru a supravieţui. Fazanul este un animal omnivor şi se hrăneşte cu o varietate de alimente, inclusiv insecte, seminţe, fructe şi alte plante.

Fazanul poate respira şi bea apă fără ajutorul altor vieţuitoare, dar acestea nu sunt suficiente pentru a-i oferi toate elementele nutritive de care are nevoie pentru a trăi. De exemplu, apa nu conţine proteine, grăsimi sau alte substanţe nutritive esenţiale pentru fazan.

Plantele joacă un rol important în dieta fazanului, deoarece conţin elemente nutritive esenţiale, cum ar fi vitamine, minerale şi fibre. Fazanul se hrăneşte cu o varietate de plante, inclusiv fructe, frunze, seminţe şi alte parti ale plantelor. Acestea îi oferă substanţele nutritive de care are nevoie pentru a se dezvolta şi a se reproduce. De asemenea, plantele oferă şi locuri de adăpost şi ascunzătoare pentru fazan şi alte vieţuitoare din mediul lor natural.
Alte întrebări interesante