Limba română, întrebare adresată de otiliagolovaten, 9 ani în urmă

descri un salcim inflorit

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4
La poalele muntelui in poiana luminata sta falnic mandrul salcam.Mireasma florilor lui albe iti incanta simturile olfactive.Un arbore inalt care prezinta tepi pe ramificatii parca sa se apere de rau facatori.Toamna fructele in forma de pastaie atarna ca niste lungi cercei.
Florile lui sunt o adevarata sursa de energie ,uscate si facut apoi un ceai delicios sunt sanatate curata.Asa falnic cum sta el ,salcamul in bataia soarelui si a ploii nimic nu pre sa il doboare la pamant.
Răspuns de crinairin
3
     Batranul salcam din ograda bunicii e deja o legenda vie care a fost transmisa din generatie in generatie,avand o istorie destul de incarcata.
     Bunica mi-a povestit ca intai a aparut timid din adancul pamantului ca un fir de iarba,dintr-o samanta micuta neagra adusa de aripile vantului si ploile au semanat-o.Micutul salcam usor si subtire ca o trestie crestea si tot crestea in fiecare zi.
      Ajuns mai maricel,bunicul a vrut sa-l taie,insa un gand l-a determinat sa arunce securea,lasand salcamul sa creasca.De atunci au trecut ani si el a crescut falnic si maret.
      Bratele sale se intind spre inaltul cerului prinse intr-o coroana imensa de ramuri si spini,trunchiul sau e atat de gros incat e nevoie de cativa oameni ca sa-l cuprinda.Si apoi,batranul salcam e bijuteria ograzii.Primavara,tepii lui lungi rasar ca niste fire de iarba,sunt asprii si ascutiti,dar florile sunt de-o frumusete rara si de-un miros ireal.Ele sunt raiul albinelor,ce culeg nectarul dulce al florilor,ce par niste buchete,stranse chiorchine ca niste struguri albi.Mirosul lor se imprastie pana-n zari,iar salcamul isi indoaie ramurile batrane lasand loc celor tinere sa-si ia avantul spre soare.
    Luna ii canta noaptea,stelele il alinta cu lumina lor jucausa,vantul il bate,ploaia il uda si totusi salcamul rezista.E un copac atat de impunator si misterios.
Alte întrebări interesante