Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Descrie în 15 propoziții un animal care cresc în zona de stepă​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iEgg
1

Iepurele de câmp (Lepus europaeus) sau iepurele comun este un mamifer din familia leporidelor.Această specie populează landșafturile deschise și semideschise din zona temperată a Europei și a unor părți ale Asiei. Numărul iepurilor de câmp este în scădere din cauza intensivizării agriculturii.

Culoarea blănii este brună-gălbuie pe spate; roșcată pe umeri, labe și gât; albă pe partea de jos și neagră la coadă și vârfurile urechilor.Iepurele este un animal în mare parte nocturn și își petrec o treime din timp hrănindu-se.Pe timp de zi, iepurele se ascunde într-un culcuș într-o adâncitură în sol. Iepurii pot alerga cu până la 70 km/h și, în cazul unui atac al prădătorilor, se bazează pe superioritatea lor la viteză.

Comunică printr-o gamă largă de semnale vizuale. Ca să arate interes, ridică urechile, pe când urechile coborâte îi avertizează pe ceilalți să rămână la distanță. Provocând pe un altul, iepurele bate cu labele din față; se folosește de labele din spate că să-i avertizeze pe ceilalți de un prădător. Un iepure țipă când este rănit sau speriat și o iepuroaică scoate strigăte „guturale” ca să-și cheme puii.

Anexe:
Alte întrebări interesante