Limba română, întrebare adresată de tanasemariuca, 9 ani în urmă

Descrie , in cel putin cinci enunturi ,cum ai invatat sa fii respectuos in grupul de prieteni.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Leonard
32

Salut!

Descrie, în cel puțin cinci enunțuri, cum ai învățat să fii respectuos în grupul de prieteni.

______

Răspuns:

Respectul față de oamenii cu care interacționăm se învață din primele ore de viață. Părinții sunt cei care ne îndrumă astfel încât toți cei din jur să rămână cu o impresie plăcută după o vizită, o joacă în parc între cei mici, după câteva zile petrecute în grup în vacanță pe alte meleaguri.

Fiind respectuoși, ne apropiem unii de alții și ne împrietenim. Crescând, discutând cu familia despre diversele dileme legate de comportamentul unor colegi, vecini de-o seamă sau amici mai mult sau mai puțin apropiați, învățăm să respectăm părerile fiecărei persoane, deoarece trebuie să înțelegem că toți suntem diferiți și sunt situații în care e bine să fii aproape de cineva, chiar dacă opiniile nu sunt similare.

Să nu uităm să-i respectăm și pe cei care ne lasă impresia că nu ne respectă, deoarece așa este caracterul lor, pe care nu îl putem schimba. îi încurajăm într-un mod plăcut să își atingă țelurile, să le oferim aripile pentru a învăța să zboare în înaltul cerului și poate într-o zi vor înțelege să ne întoarcă înapoi binele pe care i l-am făcut. Totul fără a aștepta o recompensă.

Prin urmare, respectul față de oricine cu care venim în contact se învață în familie, iar apoi continui să îl clădești prin tine însuți, firea și conexiunile legate de această calitate umană aducându-și aportul la rândul lor.

______

Explicații:

Vom întâlni pe parcursul vieții persoane false, cu zâmbet înșelător, cu lingușeală gratuită și cu îmbrățișări care nu pornesc din suflet. Sunt deseori oameni vorbăreți, care profită de un conflict pentru a crea impresia că susțin un grup de prieteni. Să-i acceptăm așa cum sunt, pentru că nu e vina lor, să îi respectăm și să mergem cu fruntea sus mai departe atunci când știm că le-am făcut un bine, sprijinindu-i, căutându-le și fructificându-le calitățile (orice om are și calități, și defecte), chiar dacă ei nu ne-au sprijinit când poate am avut nevoie de ei.

În acest fel, ne vom respecta pe noi înșine.

Alte întrebări interesante