Limba română, întrebare adresată de mariafurdui09, 7 ani în urmă

Descrie sentimentele pe care ți le-a trezit lectura textului cărţii. Dumbrava Minunata ...​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LoafOfShiba
0

Răspuns:

Explicație:

Dumbrava Minunată este o carte clasică pentru copii, scrisă de Mihail Sadoveanu, care a reprezentat o parte importantă a copilăriei multor oameni. În urma lecturii cărții, am simțit o gamă largă de emoții și sentimente.

În primul rând, am fost fascinat de frumusețea naturii descrisă în carte. Descrierile detaliare ale copacilor, pădurii și animalelor m-au făcut să mă simt aproape de natură și să apreciez mai mult frumusețea și complexitatea acesteia.

De asemenea, am fost mișcat de relația dintre protagonista, Ana, și bunicul său. Bunicul îi oferă lui Ana învățături importante despre viață și natură și o învață să aprecieze lucrurile simple. Această relație mi-a amintit de relația pe care am avut-o și eu cu bunicii mei, iar acest lucru mi-a adus o mulțime de amintiri și emoții.

Pe de altă parte, am simțit o oarecare tristețe în momentele în care Ana se simte singură și speriată în pădure. Cu toate acestea, am fost impresionat de curajul și determinarea sa de a găsi calea spre casă.

În general, am simțit că Dumbrava Minunată este o carte frumoasă și emotivă, care m-a făcut să mă simt mai aproape de natură și să reflectez asupra valorilor importante din viață, precum curajul, prietenia și înțelepciunea.

Alte întrebări interesante