Limba română, întrebare adresată de gianinafochianu, 8 ani în urmă

Descrierea casei noastre în 10-15 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
331

Descrierea casei noastre

  • ** Descrierea literară (subiectivă) reprezintă un text încărcat de afectivitate, astfel, mărcile subiectivității date de verbele și pronumele la persoana I sunt existente. Descrierea subiectivă se bazează pe oferirea unor percepții și a viziunii personale asupra cadrului descris.
  •  Se pot folosi cuvinte cu sens figurat, figuri de stil și un limbaj artistic bogat.

___________________________________

261 cuvinte

  Locul celor mai frumoase amintiri este în casa în care trăiesc de foarte mulți ani. Razele soarelui intră în casă mereu după ora 14:00.  

 Casa mea este mare, frumos decorată și este împărțită în trei camere, o bucătărie și două băi. Toate camerele sunt spațioase și luminoase. Afară, am o grădină mică și frumoasă în care cresc fericite flori frumoase. Primăvara, grădina este plină de lalele, ghiocei și zambile, iar vara, de trandafiri parfumați.  

  În camera principală avem o canapea roșie cu două fotolii, în mijloc o măsuță albă pentru cafea și pe un perete mobila din lemn de cireș. În ea îi primim pe musafiri, fiind cea mai spațioasă dintre camere. De asemenea, tot în ea, aproape în fiecare seară, ne jucăm remi, cărți, șah sau ne uităm împreună la un film frumos. Camera mea este mai mică și în ea îmi petrec cel mai mult timp după școală. Patul meu este întotdeauna aranjat, iar biroul alb este plin de caiete și cărți de școală. Dormitorul părinților este mai mare decât camera mea și cel mai interesant este că acolo este o mică bibliotecă, pentru că părinții mei iubesc literatura! Bucătăria este utilată corespunzător cu: aragaz, hotă, frigider, dulapuri în care ținem vesela și o masă cu câteva scaune. Zilnic se simte în bucătărie un parfum deosebit de bucate delicioase!  

   Casa mea este un loc deosebit și cald în care trăiesc fericită alături de familia mea!

Alte întrebări interesante