Limba română, întrebare adresată de AdrianAdi700, 8 ani în urmă

Descrierea de tip portret Dl Goe, clasa a VI-a

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nya211
6

Dl. Goe este personajul principal, un copil răsfățat, certat cu educația și învățătura,provenit dintr-o familie cu pretenții de cultura,însă incapabila sa ofere o educație corespunzătoare.
Acesta reprezinta micul tiran al familiei , deoarece speculează de bunătatea rudelor lui.
Chiar de la început, Goe își dezvăluie obrăznicia și incultura prin discuția filologica pe tema pronunției cuvântului "marinar",finalizând cu replica interogativa "vezi ca sunteți proaste amândouă?".
Aceiași atitudine lipsita de respect fata de ceilalți o are și fata de tânărul binevoitor, adresândui-se jignitor "ce treaba ai tu,uratule?".
Călătoria cu trenul dovedește neastamparul și lipsa de responsabilitate fata de propriile fapte: își pierde pălăria, deoarece ignora sfaturile,se blochează în baie,iar în final trage semnalul de alarma.
Fiecare fapta necorespunzătoare este privita cu indulgență de către însoțitoarele lui ,pentru care Goe este "puișorul, "simțitor, "înzestrat cu inteligenta".
În esență, Goe face parte din categoria personajelor tipice operei caragialiene,demonstrând proverbul "Așchia nu sare departe de trunchi".

Nya211: Coroană???
AdrianAdi700: Sunt nou pe site, oricum multumesc mult, daca imi spui cum sa iti dau iti voi da :)
Alte întrebări interesante