Limba română, întrebare adresată de ana4010, 9 ani în urmă

Descrierea unei nopți de iarna in care sa folosiți câte 2 figuri de stil

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de annamaria08
3
Era o noapte friguroasa, de decembrie tarzie cand iarna era deja stapana peste intinsa zare. Fulgii moi ca de vata teseau intreg vazduhul si formau jos, pe pamant, covorul gros de petale de marmura alba. Ningea fara intrerupere, noaptea era intunecata, insa roiul de fluturi albi stralucea pe cerul negru. 
De la fereastra mea, casele pareau ascunse sub caciulitele albe de postav, totul era amortit, linistit, nimic nu indraznea sa perturbe linistea apasatoare a acestei nopti reci. Actorii principali, fluturii botezului de gheata erau singurii care ofereau un pic de dinamism tabloului splendid scaldat in mantii lucitoare.

sweety200: ce dragut :)
annamaria08: Multu
Răspuns de sweety200
3
Iarna în întuneric e ca fantoma de gheata a unui fetite mici ce strigă în vântul înțepător . E doar frig și cineva are nevoie de făină rece drept acum , noaptea ,iar vântul fură puțin și o risipește în dansul lui nebunatic. Pistruii cerului sunt ascunși sub o plapumă de argint , pe care luna încearcă să o arunce , mai scapă câte o rază vaga de lumină printre crengile care tremură , dar totusi nu reuseste să iși vâre mânuta afara sa prindă putin din caldura focului din sobă . Și se aud voci , pasarile soptesc , câini strigă la ele să tacă și curand totul e o armonie de liniste , dar e prea liniste , iar intunericul înghite toate zgomotele intr-un infern vag de imaginatii , dar totusi salvarea vine din cer , putin mai jos , unde lumina unei lumanari prinde contur  , e doar un felinar , e doar noaptea , e doar iarna maniaca care fură , fură lumina luni , fiindca altceva nu are ce mânca .

Altceva nu mi-a venit in minte acum , daca nu e bine asta e , sper totusi sa iti fie de folos :)

sweety200: :) nu inteleg de ce nu ma loveste inspiratia asa cand am de scris compuneri la romana
ana4010: Nu-i nimic,este foarte buna
annamaria08: Eu nu merit multumesc ;)
ana4010: Meriți dar e prea scurta :)))
Alte întrebări interesante