Istorie, întrebare adresată de janosbrt, 8 ani în urmă

descrierea unui zeu din grecia antica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mishare
2

Răspuns:

Zeus este zeul cerului și tunetului în religia antică grecească, care a condus ca regele zeilor de pe Muntele Olympus.

Zeul grecesc Zeus este descris ca un om în vârstă, impunător, cu păr și barba lunga .

Zeus este un trădător teribil. S-a angajat constant în adulter cu alte zeițe. Nu a neglijat nici fetele pământești,Zeus i-ar putea surprinde. El a apărut înaintea femeilor grecești, fie sub formă de ploaie, apoi ca o lebădă sau un taur. Simbolurile semnificative ale lui Zeus - vultur, tunet, stejar.

Zeus este considerat unul dintre cei mai puternici zei, pentru că are un domeniu pe cer și pe Pământ. El este capabil să controleze cerul cu puterile sale și este capabil să asigure universului vremea expusă pe cer. El este, de asemenea, capabil să fie zeul altor dumnezei, precum și al oamenilor. Este un avocat pentru oamenii de pe Pământ.

Echivalentului său roman este Jupiter.

Mai este considerat și zeul dreptății, el fiind zeul care ia ultimul cuvânt în rezolvarea disputelor și al cărui decizie este absolută.În Epoca Eroică, Zeus crează oameni cu abilități speciale, numiți Eroi, singurii care vor ajunge în Câmpiile Elizee după ce mor.

Acesta a devenit conducător absolut al Universului după ce l-a detronat pe tatăl său și s-a luptat cu Titanii. Zeus a devenit rege la fel ca mulți alți monarhi care au preluat puterea, prin forță și viclenie.

(P.S. sper că te-am putut ajuta,macar cat de puțin )

Alte întrebări interesante