Matematică, întrebare adresată de Margherita273, 8 ani în urmă


Deseneaza: a) treldrepte paralele in pozitie vertical, b) doua unghiuri obtuze, fiecare avand cate o latura comuna cu un unghi drept: doua unghiuri ascuțite care au câte o latura paralela: d) un paralelogram şi un romb care au o latura comund; e) o dreaptă perpendiculară pe una din laturile unui romb.
​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de serbanflorica95
3

( Răspunsul îl ai mai sus )

Explicație pas cu pas:

A.) Dreptele paralele sunt dreptele care niciodată nu se vor îltâlni. Ai dreptele : AB | CD | MN .

B.) Unghiurile obtuze au o deschidere mai mare decât unghiurile : drepte , ascuțite . Dreapta comună am reprezentat-o fiind BA. Celălalte unghiuri sper se observă au o deschidere mai mare. Deci avem unghiul drept : ABC , unghiurile obtuze : SBA , ABR .

Ele se observă împart aceași dreaptă : BA.

C.) Eu , într-un fel , am luat aceea propoziție care urmează ,fiind C.) . Unghiurile ascuțite au o deschidere mai mică decât unghiurile drepte și obtuze. Am reprezentat cele două unghiuri ascuțite cu : DAC și CAB. Dreapta paralelă care aparține unghiului DAC este DA iar, cea paralelă cu DA ,care aparține unghiului CAB ,este BA. Dar, se observă ca au și o dreaptă comună , fiind CA.

D.) Până acum sper ai înțeles, dar sper și eu am făcut corect. Deci, avem Un patrulater numit Paralelogram , care împarte aceași latură ( comună ) cu un romb. Nu cred mai sunt alte explicații pentru D.) .

E.) În sfârșit, avem E.) . Deci , avem o dreaptă perpendiculară. Acest fel de dreaptă se intersectează cu altă dreaptă , formând un unghi de exact 90° . În imagine nu am reprezentat un unghi exact dar , mai corect este aibe 90° . Aceasta a fost definiția dreptei perpendiculare .

( Sper că e corect reprezentat. Spor la teme! :D )

Ce clasă ești ??

Anexe:

serbanflorica9595: Mulțumesc!
Alte întrebări interesante