Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Din poezie se desprinde ideea că frumusețea care se găsește în natură și în sufletul omului se reflectă în creația artistului, devenită ea însăşi frumoasă. Justifică această afirmaţie cu fragmente din text.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bakana
37

Ideea ca frumusețea care sa găsește în natura și în sufletul omului se reflecta în creația artistului este reprezentata în fragmentul 1 și fragmentul 5,în care artistul descrie școala frumuseții și a iubirii.

Coroana și te rog!


Bakana: coroana și ♡ te rog!
Bakana: !!
Răspuns de Valdanet
19

Afirmația că frumusețea care se găsește în natură și în sufletul omului se reflectă în creația artistului, devenită ea însăşi frumoasă, se justifică prin versurile:

"... fluturi tineri, frumoși ... învață-i să zboare", ceea ce înseamnă că dacă simțim iubire în suflet, noi vedem totul frumos în jurul nostru, până și pe fluturi.

Pe de altă parte, poetul îndrăgostit va scrie foarte frumos despre tot ceea ce este în natură, așa ca în versul: "... leneșa pândă felină ...", unde pantera este asemănătoare unei iubiri pătimașe.

În versul "... iubindu-se prin nevăzute fire de pulbere ...", poetul descrie "... corcodușul, laleua ..." cum ele înfloresc prin polen, așa cum și omul "înflorește" prin iubire.

Această poezie a lui Geo Dumitrescu este foarte frumoasă, deoarece el descrise prin cuvinte anume alese natura și iubirea, iar cu ajutorul expresiilor artistice poetul reflectă frumusețea interioară a lui ca poet, pe care ne-o transmite și nouă, ca cititori.

Succes!


robertgg2812: multumesc ;)
Valdanet: Cu plăcere! ⚘
Alte întrebări interesante