Chimie, întrebare adresată de catalinagavriliuc99, 8 ani în urmă

din relatarile publice aflam deseori ca in apele marilor si oceanelor au loc scurgeri accidentale de petrol,care se intoned pe suprafata apei,punand in pericol flora si fauna acvatica .Anual,in mari si oceane nimeresc cca 12 mln. toane de petrol aducand daune irecuperabile . Propune masuri de solutionare a propreblemei.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MariaE15
7

Răspuns:

Potrivit, studiilor de specialitate și din mass-media, poluarea  cu petrol a oceanelor și a mărilor va exista atâta timp, cât omenirea este dependentă tehnologic de petrol. Ca atare, poluarea cu petrol, nu poate fi eliminată, dar se poate diminua, la un prag, care să nu distrugă echilibrele ecologică și să permită desfășurarea autopurificării apei.

Am extras câteva măsuri pentru această problemă:

-Politica națională  trebuie să cuprindă obiectivele de dezvoltare durabilă internațională a mediului;

-Să se aplice legislația în cazul poluării, prin amendarea firmelor, companiilor, care poluează, pe principiul ”poluatorul plătește”

-Sistemul de gestionare a stării de urgență, când sunt scurgeri de petrol, deversări accidentale, în apele oceanelor, trebuie să aibă echipe bine instruite, tehnică avansată, proceduri și protocoale de gestionare.

-Finanțarea  prevenirii și controlul poluării cu petrol, a mediului (sol, ape) . Spania are o platformă cu tehnologie de pionerat, care detectează în 2 minute hidrocarburile poluatoare la terminalul maritim din Tarragona. Deci,  țările maritime să învestească bani în aceste tehnologii.

-Înlocuirea petrolului cu alte surse de energie verzi.; dar momentan este în studiu;

-finanțarea cercetărilor legate de contaminarea recifelor de corali cu petrol,

-finanțarea cercetărilor în procedee  bio-tehnologie de intervenție, când sunt scurgeri de petrol pe mare sau plaje.  

-campanii de susținere protecția calității mediului, organizate de ONG-uri, pentru conștientizarea pericolului poluării mediului în care trăim.

Toate măsurile propuse necesită să meargă în aceeași direcție de protejare a mediului, în care trăim:

-politica statului-companiile-cetățenii.

Explicație:

Alte întrebări interesante