Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

din textul „Matilda” ce descopera Matilda in carti?
dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anacinpu
10

Povestea incepe cu o fetita pe nume Matilda. Ea locuieste impreuna cu familia ei, domnul si doamna Wormwood si bineinteles cu fratele ei mai mare, adoratul faimiliei.

    Domnul Wormwood detine un garaj de masini la mana a doua cu care inseala oamenii in fiecare zi. Doamna Wormwood se duce in fiecare zi la bingo, in afara orasului. Ea isi petrece toata ziua acolo.

   Matilda este o fetita extraordinara, desi parintii ei o considera o pacoste.

    Intr-o seara, Matilda il roaga pe tatal sau, in timp ce acesta se uita la televizor, sa-i dea bani sa-si cumpere o carte. Tatal sau, furios, ii spune ca au televizor, care inlocuieste orice carte si in plus ea nici nu stie sa citeasca.

Asadar, suparata si plictisita de cutia de metal vorbitoare, Matilda se duce la biblioteca si sub ochii uimiti ai bibliotecarei Phelps, Matilda termina toate cartile pentru copii. Asadar, neavand ce sa mai citeasca ii cere doamnei Phelps si altceva. Doamna bibliotecara, ii recomanda Matildei cartile scriitorului Charles Dickens, iar aceasta se declara fascinata de creeatiile marelui scriitor. Timp de sase luni, Matilda citeste un numar foarte mare de carti.

    Intr-o seara, cand domnul Wormwood ii explica fiului sau secretele vietii de vanzator de masini la mana a doua, acesta ii propune baiatului o problema de aritmetica. Matailda ii raspunde imediat, dar este acuzata de inselaciune, tatal ei spunand ca a tras cu ochiul.

     Cum pe Matilda orice nedreptate o supara, incearca sa se razbune pe tatal sau, punand lipici pe marginile palariei pe care tatal sau o poarta zilnic la serviciu. Dupa intamplarea aceasta au mai urmat si altele, ca de exemplu, cea in care a imprumutat papagalul de la unul dintre putinii ei prieteni si l-a ascuns in horn dand impresia ca in casa se afla o fantoma, sau cand schimba samponul de par al tatalui sau cu peroxid, schimbandu-i culoarea parului.

     Cand Matilda avea 5 ani si jumatate a fost trimisa in sfarsit la scoala. Directoarea scolii sale se numea Domnisoara Trunchbull, iar invatatoarea domnisoara Jennifer Honey. De acum, Matilda avea sa invete cu alti optsprezece copii.


Utilizator anonim: ce descopera ea in din carti?
anacinpu: eu asa am scris si am primit 9
Utilizator anonim: păi ce a descoperit?
crisuc1misu: matildei ii place sa citeasca pentru ca asa strabate lumea-n lung si-n lat fara a se misca din cameruta ei.
Alte întrebări interesante