Doar exercițiul 3 am nevoie urgent ps dau coroana
Anexe:
ovdumi:
pai pornesti de la (a-b)^3=a^3 - 3a^2b+3ab^2-b^3, de unde a^3 - b^3=(a-b)^3+3ab(a-b), a^3 - b^3=(a-b)[(a-b)^2+3ab]=(a-b)(a^2+ab+b^2)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
a) a³ - b³ = (a-b)(a²+ab+b²)
b) a³ + b³ = (a+b)(a²-ab+b²)
Explicație pas cu pas:
Ne ocupam de termenul din dreapta, eliminam parantezele si il vom aduce la forma identica cu termenul din stanga.
a) (a-b)(a²+ab+b²) =
= a³ + a²b + ab² - a²b - ab² - b³ =
= a³ - b³ (ceilalti termeni se reduc).
b) (a+b)(a²-ab+b²) =
= a³ - a²b + ab² + a²b - ab² + b³ =
= a³ + b³ (ceilalti termeni se reduc)
Observatie: inmultirea numerelor reale este comutativa, adica ab = ba (la calculele de mai sus am folosit aceasta proprietate a inmultirii).
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă