Limba română, întrebare adresată de lauritcik, 9 ani în urmă


Documenteaza-te si prezinta o compunere despre viata albinelor ajutatima va rog frumos]dau 20 de puncte si coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lencik2001
59
Albinele, precum furnicile, sunt insecte incredibile, cu o viata sociala complexa. Ele sunt esentiale pentru natura si sunt responsabile de polenizarea majoritatii plantelor.

Intr-un stup locuieste un singur roi de albine. Roiul este alcatuit din trei tipuri de albine: regina (matca), lucratoarele si trantorii.

Albinele lucratoare alcatuiesc majoritatea populatiei si sunt toate femele, dar neputandu-se reproduce. Albinele lucratoare sunt altruiste, pentru ca au grija de regina, si practic efectueaza toate sarcinile necesare pentru sustinerea stupului.

Regina traieste intre 3 si 5 ani si este singura care depune oua. Intr-o singura zi, matca depune pana la 2000 de oua, de doua ori greutatea ei. De-a lungul anului, o matca prolifica depune pana la 200 000 de oua. Ouale fertilizate vor deveni albine lucratoare, iar cele nefertilizate devin trantori. Matca poate doza numarul de oua pe care le fertilizeaza. Matca comunica cu celelalte albine prin feromoni. Feromonii secretati de regina reprezinta amprenta olfactiva distincta a fiecarui roi. Lucratoarele stiu cand regina este pe moarte, deoarece aceasta nu mai degaja feromoni. Daca regina moare prematur, fara sa apuce sa depuna oua de regina, albinele vor crea o noua matca din larvele deja existente, daca acestea nu au mai mult de 3 zile. Albina



Descurcărețu: ms mut
Răspuns de acer123
19
albinele sunt foarte chinuite la viata lor ca pentru ca ele muncesc zi de zi si munuta cu minuta pentru asi aduna mierea.ele sunt ca si furnicele omorite inveselitenu tot timpul

Descurcărețu: Ms mult
Alte întrebări interesante