Ed. tehnologică, întrebare adresată de mariacristi20, 9 ani în urmă

Doresc un referat despre importanta consumarii alimentelor proaspete de clasa a 5 a
altfel decat cea pe care am primit-o ptr ca este ptr ca e ptr colegul de banca.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de claudiumihaica
0
Pentru rolul deosebit pe care il au fructele in mentinerea sanatatii organismului , doctorii recomanda consumul a 5 pana la 9 fructe pe zi pentru urmatoarele motive:
   -Fructele contin in mare medie parte apa la fel ca si corpul omenesc.Este sanatos ca oamenii sa consume alimente care contin la fel de multa apa ca si organismul lor.Fructele indeplinesc aceasta cerinta.
   -Fructele nu favorizeaza aparitia colesterolului.Colesterolul este substanta care se gaseste in undura de peste , galbenusul de ou , carne si produse lactate.In cantitati mari , colesterolul poate provoca rau organismului,de aceea consumul de fructe este recomandat.
    -Fructele stimuleaza memoria.Consumul de fructe ajuta creierul sa prelucreze informatiile mai rapid si mai usor.Asadar , consuma multe fructe inaintea unui exame,unei teze sau evaluari.
    -Fructele contin fibre.Este cunoscut faptul ca o dieta sanatoasa , bazata pe fibre , este utila pentru impiedicarea obezitatii si a unor boli ale inimii>Fibrele se gasesc in fructe si legume . Asociatia Americana a Inimii recomanda sa consumam intre 5 si 9 fructe zilnic
    - Fructele sunt cele mai hranitoare alimente din lume . Ele contin multe vitamine care intaresc organismul si il apara impotriva bolilor si a infectiilor .
Alte întrebări interesante