Istorie, întrebare adresată de ivascumaria2011, 8 ani în urmă

după cucerirea dacilor de către romani sau produs:a) al |||-lea război mondial b) romanizarea dacilor c) retragerea trupelor​


andrei750238: Te invit sa ne gandim logic, lucru care observ ca e extrem de dificil mai nou:
- Al treilea razboi mondial ? Categoric nu, razboaiele mondiale au avut loc in secolul trecut, nu in razboaiele daco-romane.
andrei750238: - Retragerea trupelor ? Ce sens, din punct de vedere economic, ar fi avut ca romanii sa atace, apoi sa se retraga ? Ataca asa de placere, de divertisment sa le arate dacilor cine e "bossul" ? Ar fi avut sens sa faca provincie si sa mareasca granitele imperiului roman daca resursele permiteau (lucru care s-a intamplat)
Anonymus11239173: adev
andrei750238: Retragerea trupelor a avut loc mai tarziu, cand mentinerea teritoriilor nu mai era sustenabila si exista instabilitate in capitala imperiului.

A avut mai intai loc romanizarea Daciei (aducerea colonistilor romani in functii de conducere - si o consecinta importanta a fost LIMBA LATINA care devine limba oficiala, implementarea modelelor romane de civilizatie, "furtul" de resurse din provincie, recrutarea soldatilor ca parte integrala a sistemului de aparare al imperiului, etc.).
Anonymus11239173: adv

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anonymus11239173
2

Răspuns:

b)

Explicație:

Romanizarea dacilor.

sper ca am fost de ajutor.

Alte întrebări interesante