Limba română, întrebare adresată de balutairina89, 8 ani în urmă

e a 4 oara care cer ajutor .Ilustreaza un episod din vacanta dintr-o perspectiva obiectiva ,apoi subiectiva.​​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdinaZoican
1

Răspuns:

Obiectiv: Lui George îi plăcea încă de când era mic să meargă la munte cu familia sa. În vacanța de iarnă din acest an, el a mers împreună cu familia la munte pentru că zăpada era imensă.
George este mai mare decât frații lui cu cinci ani. Pe pârtia de omăt a trebuit să aibă grijă de frățiorii săi să nu se lovească în timp ce se jucau.
Părinții lor le cumpăraseră fiecăruia o sanie în funcție de culoarea lor preferată.
Tatăl și mama lor erau foarte distractivi pentru că erau singurii părinți de pe pârtie care se distrau împreună cu copiii lor. Părinții lui George își luaseră o pungă foarte mare și se dădeau pe ea.
George a fost vrăjit de momentele petrecute cu familia sa pentru că s-au distrat împreună!

Subiectiv: Încă de când eram mic îmi plăcea să merg iarna la munte împreună cu familia. În vacanța de iarnă din acest an, am mers împreună cu familia la munte pentru că zăpada era imensă.
Eu sunt mai mare dintre frații mei cu cinci ani. Pe pârtia plină de omăt a trebuit să am grijă ca frațiorii mei să nu se lovească în timp ce se jucau. Părinții noștri ne cumpăraseră fiecăruia o sanie în funcție de culoarea preferată.
Tata și mama au fost foarte distractivi pentru că erau singurii părinți de pe pârtie care se distrau împreună cu noi. Își luaseră o pungă foarte mare și se dădeau pe ea.
A fost o excursie superbă pentru că am fost cu familia mea să ne distrăm!

Explicație:

Diferența dintre cele două este faptul că
- în perspectiva obiectivă trebuie să povestești la persoana a III-a (ca și cum tu ai fi un om care a văzut toate cele întâmplate și vrei să îi spui altcuiva).
-în perspectiva subiectivă, în schimb, tu ești personajul principal, povestirea este la persoana I, iar tu povestești ce ți s-a întâmplat ție.


Sper că te-a ajutat!


balutairina89: am înțeles bine acum . mulțumesc frumos
Alte întrebări interesante