Efectuati
a) 2x la2 -3x - acolada -x+( x la 2 -2x ) -patrata 3x la 2 -(2x-x la 2)-(2x la 2 -3x) patrata acolada
b)15a la2 -acolada-4a la 2 +patrata 5a -8a la 2 -(2a la 2 -a) +9a la 2 patrata-3a acolada
c)(3x+5y)-acolada 9x -patrata 5x +2y -(12x-10y)patrata -x-(7x-4y)acolada
E urgent,var rog ajutatima !!!!! ca nustiu sa fac ,cine ma ajuta dau coronita
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
a) 2x²-3x-{-x+(x²-2x)-[3x²-(2x-x²)-(2x²-3x)9}=
2x²-3x-[-x+²x²-2x-(3x²-2x+x²-2x²+3x)]=
2x²-3x-(-x+x²-2x-(2x²+x)]=
2x²-3x-(-x+x²-2x-2x²+x)=
2x²-3x+x-x²+2x+2x²-x=
3x²-x
b) 15²-{-4²+[5a-8a²-(2a²-a)+9a²]-3a}=
15²-[-4²+(5a-8a²-2a²+a+9a²)-3a]=
15²-(-4²+6a-a²-3a)=
15²+4²-3a+a²=
a²-3a+241
c) (3x+5y)-{9x[5x+2y-(12x-10y)]-x-(7x-4y)0=
(3x-5y)-[9x-(5x+2y-12x+10y)-x-7x+4y=0
(3x-5y)-(9x+7x-12y-x-7x+4y)=
3x-5y-8x+8y=
-5x+3y
2x²-3x-[-x+²x²-2x-(3x²-2x+x²-2x²+3x)]=
2x²-3x-(-x+x²-2x-(2x²+x)]=
2x²-3x-(-x+x²-2x-2x²+x)=
2x²-3x+x-x²+2x+2x²-x=
3x²-x
b) 15²-{-4²+[5a-8a²-(2a²-a)+9a²]-3a}=
15²-[-4²+(5a-8a²-2a²+a+9a²)-3a]=
15²-(-4²+6a-a²-3a)=
15²+4²-3a+a²=
a²-3a+241
c) (3x+5y)-{9x[5x+2y-(12x-10y)]-x-(7x-4y)0=
(3x-5y)-[9x-(5x+2y-12x+10y)-x-7x+4y=0
(3x-5y)-(9x+7x-12y-x-7x+4y)=
3x-5y-8x+8y=
-5x+3y
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă