Efectuati calculele:a)5radical din 3+3{4radical din 2+4[3radical din 3+2(radical din 3-3radical din 2)]:20}-2radical din 2supra5;b)radical din 32x{96-[radical din 126-radical din 8(radical din 63+radical din 28)]}-radical din 2(22radical din 14+372)
Rog urgent!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
5√3+3{4√2+4[3√3+2(√3-3)]:20}-2√2pe5=
5√9[4√6(3√5·0:20)]-2√2pe5=
15(4√6·0)-2√2pe5=
15·0-2√2pe5=
0-2(√2 pe √5)
0-2(√10 pe 5)=
-2√10 pe 5
5√9[4√6(3√5·0:20)]-2√2pe5=
15(4√6·0)-2√2pe5=
15·0-2√2pe5=
0-2(√2 pe √5)
0-2(√10 pe 5)=
-2√10 pe 5
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă