Efectuati tinand cont de ordinea operatiilor si de semnificatia parantezelor.
a) -5[-4+(-6+2-0).-(3)-(11-7.2]-(-4).(-1)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
a) -5[-4+(-6+2-0)×(-3)-(11-7×2)]-(-4)×(-1) =
= -5[-4+(-4)×(-3)-(11-14)] - 4 =
= -5(-4+12+3) -4 =
= -5 × 11 - 4 =
= - 55 - 4 =
= - 59
= -5[-4+(-4)×(-3)-(11-14)] - 4 =
= -5(-4+12+3) -4 =
= -5 × 11 - 4 =
= - 55 - 4 =
= - 59
catalinacarly:
Multumesc
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă