Geografie, întrebare adresată de SomeDud, 8 ani în urmă

Efectuati un eseu despre un obiectiv turistic / regiune turistica din Romania, care v-a impresionat in mod deosebit.
Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
2

Răspuns:

MAI CAUTI TU...

Salina Turda

Un loc dedicat sănătății, vindecării și relaxării.

Salina Turda este o mină de sare, ce datează încă din secolul al XVII-lea. Ea a fost folosită de-a lungul timpului în multe variante: de la un centru de depozitare a brânzei până la un adăpost de bombe, în al doilea război mondial.

Astăzi, Salina Turda este una dintre marile atracții turistice din România și unul dintre cele mai tari locuri subterane din lume. Se află în județul Cluj și amenajarea mi-a depășit imaginația. Ajuns aici am  găsit un amfiteatru, o alee de bowling, un lac subteran cu bărci de vânătoare și chiar o roată Ferris. Complexul balnear din judeţul Cluj cuprinde o sală de tratament şi recuperare, terenuri de minigolf şi badminton, bowling, tenis de masă, mese de biliard, un debarcader şi o biserică.

Turda, prin obiectivele turistice pe care le dezvăluie călătorilor, este o zonă care te readuce aproape de natură, istorie și legende. Creează o punte între cotidian și odinioară iar Salina Turda este cel mai spectaculos subteran modelat de oameni, din lume.

Este subteranul pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei, săpând în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani. Acum, sarea din Salina Turda ar putea asigura necesarul de sare pentru toată Planeta timp de 60 de ani, dacă ar fi cazul.

Temperatura din salina, constanta pe tot timpul anului, e de 10-12 grade.

Muntele de sare este absolut spectaculos, coborarea se face cu lifturi moderne, dintre care primul, catre Mina Rudolf, are pereti de sticla, salina are un lac pe care te poti plimba cu barca.

Explicație:

Alte întrebări interesante