Studii sociale, întrebare adresată de byabiancabyaowhnpy, 8 ani în urmă

Elaboreaza un eseu de cel mult o pagina in care sa prezinti instrumentele de plata digitale versus numerar.Pentru aceasta ,vei avea in vedere:
1.mentionarea a doua instrumente de plata studiate
2.mentionarea a doua avantaje ale platilor digitale, in comparatie cu numeralul
3.formularea unui mesaj de incurajare a utilizarii mijloacelor de plata digitale.
VA ROG AJUTOR URGENT!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de uMut1
83

Răspuns:

Instrumentele de plată fără numerar prezintă o serie de avantaje comparativ cu utilizarea numerarului, acestea fiind pe larg utilizate în ţările dezvoltate. Cel mai frecvent utilizate instrumente de plată în practica internațională sunt: cardul de plată, transferul de credit şi debitarea directă. În vederea facilitării utilizării transferului de credit şi a cardurilor se utilizează serviciile de gestiune a conturilor de plăți de la distanță din gama e-payments (internet-payments, mobile-payments, etc.) pentru efectuarea plăţilor.

Cel mai utilizat instrument de plată în RM este cardul de plată, iar debitarea directă deține o pondere modestă comparativ cu media europeană.

În vederea sporirii nivelului de utilizare a instrumentelor şi serviciilor de plată fără numerar, este importantă cunoaşterea avantajelor utilizării acestora:

a) cardurile de plată se caracterizează prin:

economisirea timpului – achitările se realizează direct cu cardul de plată, nefiind necesară retragerea preventivă a numerarului/ pot fi efectuate tranzacții on-line prin intermediul platformelor de comerț electronic;

comoditate – la procurarea mărfurilor/serviciilor de mare valoare atât în țară, cât și peste hotare achitările se realizează direct din contul plătitorului, nefiind necesară deţinerea numerarului;

lipsa comisioanelor- la achitarea mărfurilor/serviciilor


byabiancabyaowhnpy: multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!
uMut1: cu mare placere!!
georgianamirea913: mulțumesc
Alte întrebări interesante