Geografie, întrebare adresată de Deea236, 9 ani în urmă

Elebrati proiectul unei excursii in judetul vostru avand in vedere urmatoarele elemente: scopul excursii, traseul , formele de relief , localitatile si obiceiurile turistice pe care doriti sa le vizitezi . Va rog ajutatima in 10

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
Relieful este variat, fiind prezentă întreaga gamă a treptelor de relief de pe teritoriul României. Altitudinea maximă este de 1907 de metri, în Munții Ceahlău (vârful Ocolașul Mare) din județul Neamț, iar cea minimă de sub 100 de metri, pe valea Prutului. Pe teritoriul a trei județe, Bacău, Neamț și Suceava, se găsesc unități montane dinCarpații Orientali. În județele Bacău și Neamț sunt prezente subunități aparținând Subcarpaților Moldovei. Podișul Moldoveieste prezent în fiecare din cele șase județe. Pe teritoriile județelor Botoșani, Iași și Vaslui se găsesc subunități de câmpie și de luncăaparținând Câmpiei Moldovei și luncii Prutului. Un caz special îl constituie CuloarulSiretului și Moldovei.

Clima

Clima variază corespunzător reliefului. De la temperaturi medii anuale de 0,7 °C și precipitații de 700 mm pe vârful Toaca din Munții Ceahlău, la temperaturi de 9,8 °C (Bârlad) și precipitații de 450-500 mm (zonele de câmpie din județele Botoșani, Iași și Vaslui).
Alte întrebări interesante