Limba română, întrebare adresată de Andre21452, 8 ani în urmă

Elena si Alexandru discută despre poeziile lui Arghezi.

Alex: Poeziile mi s-au părut interesante,dar nu cred că sunt potrivite pentru liceu. Sunt pentru copii mici. Nici limbajul nu mi s-a părut potrivit pentru varsta mea.
Elena: Eu nu le privesc asa,Alex. Lectura unei poezii cred că are alte scopuri decât simpla informare a cititorului. În plus acest text (Joc si Joaca) a fost ales pentru a ilustra o anumită temă.
A cui părere o împărtășiți ?
Scrie o scrisoare de 15-20 rânduri adresate celui pe care il contrazici folosind argumente tale cât si argumentele celui pe care il susti.
Dau funda celui care o face pana Duminica ( Duminica inclusiv)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JustKidding
13
Draga Alex,

Consider ca parerea ta referitoare temele abordate de Arghezi in operele sale nu este una corecta. Desi au un aspect simplu, ele se adreseaza intregii populatii, avand in centru un mesaj complex, meditator. "Joc si Joaca" prezinta o tema esentiala in cultura noastra, care evidentiaza stadiul initial al omului, ea fiind inclusa in copilaria unui individ. Huizinga (cunoscut istoric si profesor olandez de la 1872) sustine aceasta tema prin faimoasa sa vorba "jocul este mai vechi decat cultura",transmitand lectorului faptul ca jocul este o modalitate de cunoastere a mediului, de formare al caracterului si un fenomen precultural specific fiintelor. (descarcarea surplusului de forta vitala, supunerea spiritului de imitatie congenital, etc.)
Jocul este ilustrat in lirica lui Arghezi drept un "modus vivendi", nu doar pentru copil, ci pentru intregul univers. Aceasta activitate banala, vazuta prin ochii privitorilor este o etapa din evolutia copilului. (poti preciza ca joaca -- presupune spontaneitate si manifestarea instinctului, iar jocul -- inseanma regula si implica dorinta de intelegere al elementelor inconjuratoare, etc)

Andre21452: multumesc mult mai ajutat
Andre21452: o intrebare ce inseamna modus viventi
JustKidding: Modul de a trai
Andre21452: oke ms
Alte întrebări interesante