Biologie, întrebare adresată de andreiborcea1, 9 ani în urmă

Enumerati adaptarile serpilor pentru a inghiti prazi mai mari decat ei.
VA ROG URGENTTTTTTTTTT

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rallluuu
0
1. Cele mai multe specii de serpi au un singur plaman - cel drept. Datorita formei alungite a corpului, s-a ajuns la aceasta solutie… de compromis: un singur plaman functional. Celalalt e absent sau atat de redus (vestigial), incat nu mai are niciun rol in respiratie.

2. Rinichii serpilor sunt asezati nu unul langa altul, ca la toate vertebratele, ci unul in prelungirea altuia. Cauza? Aceeasi: dezvoltarea corpului "pe lung", in dauna latimii.

3. Serpii nu au picioare, stim. Si totusi… unii serpi au pastrat, in cursul evolutiei, niste rudimente de centura pelviana (oase ale bazinului) si de membre posterioare. La serpii boa si la pitoni, vestigiile picioarelor din spate sunt inca vizibile, sub forma unor "pinteni" asezati de o parte si de alta a a cloacei.


4. Serpii masculi au doua organe copulatoare - doua hemipenisuri. (Nu, nu le folosesc pe amandoua deodata, pentru ca femela are o singura cloaca).

5. Serpii nu isi pot inchide ochii, pentru ca nu au pleoape mobile. Ochii sunt acoperiti de membrane transparente, fixe, care sunt, de fapt, solzi modificati, specilizati.


andreiborcea1: Serios
andreiborcea1: Nu asta am intrebat
Rallluuu: conteaza :)))
andreiborcea1: da
andreiborcea1: tu ce crezi
Utilizator anonim: ai spus multe despre serpi dar n-ai raspuns la ce te-a intrebat
Răspuns de Utilizator anonim
0
cea mai importantă adaptare a serpilor pentru a inghiți prăzi mai mari este la nivelul scheletului craniului prin prezenta osului pătrat care permite deschiderea mandibulei la maxim ; de asemenea chiar si prezența unui singur plămân ar putea fi avantajoasă in acest context

Utilizator anonim: sper că iți este util mai ales dacă esti clasa 6.
Alte întrebări interesante