Limba română, întrebare adresată de narutosnutu123, 9 ani în urmă

Eprimarea opiniei despre o piesa de teatru 15-20 randuri .


Utilizator anonim: orice piesa
narutosnutu123: da
narutosnutu123: Cat de lunga este aceasta compunere ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
20
          In opinia mea, opera ,,O scrisoare pierduta'' este o piesa de teatru care apartine genului dramatic, in structura acesteia recunoscand toate aspectele ale acestei opere literare.
          In primul rand, actiunea este limitata in timp si spatiu. Derularea intamplarilor, evolutia conflictului, tipologia personajului starnesc rasul spectatorilor. Conflictul operei este unul principal care se declanseaza in momentul pierderii scrisorii si evolueaza treptat pe parcursul operei,atingand punctul culminant atunci cand Catavencu pierde scrisoarea si stingandu-se atunci cand intra in posesia destinatarului___Zoe Trahanache. Conflictul dramatic al operei, aduce in opozitie cele doua tabere adverse, se desfasoara intre conducerea locala a partidului si adversarul politic__Nae Catavencu, avocat ambitios, detinator al ziarului ,,Racnetul Carpatilor''.
          In al doilea rand, conflictul principal ii se subordoneaza alte cateva conflicte secundare: intre Branzovenescu si Farfuridii, Tipatescu si Zoe. ,,O scrisoare pierduta'' este in primul rand o comedie de moravuri prin ilustrarea modului in care sunt pregatite si in care se desfasoara alegerile, dar si prin prezentarea triunghiului conjugal Zoe-Trahanache-Tipatescu.
          In concluzie, opera vizeaza lipsa de moralitate din viata politica si din cea familiara. Opera starneste rasul prin mai multe tipuri de comic.
Alte întrebări interesante