Limba română, întrebare adresată de cicutza, 9 ani în urmă

eseu..Ce astept eu de la anul nou?........va rog ajutatima(multumesk muult)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de harea1
1
 in Ajunul Anului Nou, barbatii merg cu Plugul, iar copiii cu Plugusorul. Obiceiul se desfasoara inca din cele mai vechi timpuri, precrestine, atunci cand oamenii faceau urari pentru fertilitatea pamantului si belsugul gospodariei. Tinerii pocnesc din bice ca sa alunge anul vechi si isi acompaniaza cantecul cu clinchete de clopotei. 
In dimineata de Anul Nou , copiii incep colindul cu Sorcova, astfel cei sorcoviti vor avea noroc si vor fi sanatosi tot anul care vine.

Se spune ca acel obiect pe care il ai in mana de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care pui mana imediat dupa ora 12.00 va fi cel mai important plan al vietii tale in anul care vine. Daca ai bani in mana, vei merge bine cu banii tot anul.

In prima zi a Anului Nou nu trebuie sa cosi, sa speli sau sa dai cu matura, ca sa nu dai norocul afara din casa. 

In ziua de Anul Nou, oamenii isi afla norocul in graul semanat de Sfantul Andrei (30noiembrie). Dupa inaltimea firelor verzi, se va sti daca membrilor familiei le va merge bine in anul care urmeaza.

cicutza: eu iti multumesk foarte mult....dar eu ash vrea sa shtiu ce astept eu de la acest an care vine....nu obiceiurile sale...oricum iti multumesk
Răspuns de vanilyasky
3
In acest an nou vreau ca mama sa fie de +100000 mai fericita,mai sanatoasa ( adika sa nu sa se imbolnaviiaska nici o data) si ca la ea sa fie totul bine. Si inca imi mai doresk ca toti prietenii mei sa fie fericiti si prietenia noastra numai sa se intariaska,dar nici o data sa nu sa se risipiasca.Si astept ca anul acesta care vine sa fie pentru toti mai bun si mai fericit. ))))

cicutza: iti multumesk foarte mult
Alte întrebări interesante