Limba română, întrebare adresată de catalinarusu671, 8 ani în urmă

eseu despre ,,casa parinteasca"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NataliaJ
4

În alcătuirea unui eseu luăm în considerare câteva aspecte:

- Respectăm tema dată spre analiză – în cazul tău: casa părintească;

- Prezentăm idei originale;

- Suntem coerenți;

- Suntem atenți la structură;

- Suntem atenți la normele de scriere corectă.

Vom considera structura eseului: incipit, cuprins și încheiere.

Incipitul eseului – îți recomand să prezinți, pe larg, tema dată spre analiză. Poți spune câteva lucruri despre casa părintească – ce semnifică pentru tine, cum te simți vorbind despre ea etc. Spre exemplu: Casa părintească este locul unde am copilărit, locul unde am crescut, unde visele mele s-au transformat în scopuri în viață, unde copilăria mea s-a transformat în maturitate, locul unde părinții mei m-au îndrumat și m-au urmărit devenind omul de azi. Casa părintească este un loc de o puternică însemnătate pentru mine.

Cuprinsul eseului – poți aduce în discuție amintiri, sentimente, evenimente care ți-au rămas în suflet/memorie din casa părintească etc. Spre exemplu: Casa părintească adăpostește câteva amintiri. Îmi amintesc și acum când, jucându-mă, am spart vaza preferată a mamei. Știu cât de dezamăgită a fost, chiar dacă nu mi-a spus niciodată. Acum râdem când ne amintim. Îmi amintesc și când am aflat că am intrat la liceul dorit. Eram în camera mea. Cât de mult m-am bucurat!

Poți oferi detalii legate de decorul casei părintești. Spre exemplu: Casa era de-o frumusețe aparte. La parter era camera părinților mei, frumos decorată în culoarea piersicii cu mobilă maro și multe, multe flori. Mamei mereu i-au plăcut florile. Baia și bucătăria erau în aceeași notă de culori calde. La mansardă era camera mea. La început, era și ea de culoarea piersicii. Dar am crescut și mi-am dorit o schimbare. Pe la vârsta pubertății, i-am zis mamei că vreau cameră roz. Nu știu cât de fericită a fost, dar cert este că am primit cameră roz pe care o am și acum în minte.

Câte emoții poate adăposti o căsuță. Sunt de părere că oricine se gândește la casa părintească, la orice vârstă, trece printr-un carusel de emoții și nostalgie. Ce se întâmplă în casa părintească e unic, memorabil și își pune, în mod cert, amprenta asupra modului în care creștem, ne dezvoltăm și influențează adulții care ies din copilașii ce își petrec tinerețea acolo.

Încheierea eseului – poți oferi ultimele impresii cu privire la casa părintească. Spre exemplu: Casa părintească are un loc aparte în inima mea. Oriunde mă va purta viața, voi prețui tot ce s-a întâmplat acolo. Cred că toți ar trebui să purtăm amintirea casei părintești cu noi și să o respectăm.

Un alt exemplu de eseu putem citi și aici: https://brainly.ro/tema/2688722

Spor la teme!

#SPJ1

Alte întrebări interesante