Limba română, întrebare adresată de Vera1999, 9 ani în urmă

Eseu despre etapele vietii
(copilarie,adolescenta,maturitate si batrinete)
sa aiba legatura cu trecerea timpului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lexascu
1
Spuneți viata și spune de spre tine
Răspuns de taiwan
8
copilarie- modelele sunt parintii. ( te invata sa mergi, sa vorbesti, sa cerni ce e bine si ce e rau, sa respecti reguli, norme)
-la gradinita ai un om specializat-educatorul, se pun bazele educatiei
-prietenii din copilarie- invatarea prin joaca, relationarea 
adolescenta- scoala generala, liceu,aflarea inclinatiilor pentru un anumit domeniu, materii de studiu(pt un viitor job) hobby-uri, anturajul ce influenteaza tanarul individ, examenele care il maturizeaza, emotiile varstei, primele griji, temeri, nesiguranta, primele vise, dorinte pentru viitor
maturitate- formarea unei familii, job stabil, individul devine model pentru copilul sau, are indatoriri si drepturi(inca de la 18 ani raspunde penal) acum raspunde si pentru viata altora, gaseste raspunsuri 
batranete- intelepciune, observarea planurilor implinite de a lungul vietii, lucruri dobandite, realizate. ajutarea tinerilor, consilierea acestora.
concluzie: Important este sa traiesti in fiecare zi ca si cum ar fi ultima si sa cinstesti fiecare moment, sa nu privesti moartea ca pe un lucru rau, ci ca un nou inceput. Toti oamenii trec prin aceste etape, care ii ajuta sa se dezvolte. nu trebuie sa grabesti acest ciclu, lucrurile merg de la sine. schimbarile sunt un lucru bun. principalul scop in viata este cu siguranta atingerea fericirii. :) 
Alte întrebări interesante