Limba română, întrebare adresată de AK47, 9 ani în urmă

eseu despre viata uni cavaler
urgent va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CatalinP
4
Nobili şi cavaleri.   Instituţia cavaleriei, dezvoltată din secolul al X-lea, este una din componentele de bază ale feudalismului. Formată din luptătorii călare ai epocii carolingiene, cavaleria cuprinde pe cei care practică meşteşugul armelor (milites). Războinici care luptă călare (lat. cavalus – cal), cavalerii constituie o categorie separată, care nu se identifică cu cea a nobililor (nobiles) decât într-o anume măsură, condiţionată de dobândirea unui statut juridic şi social – transmiterea ereditară a privilegiilor – bine definit.Asimilarea dintre nobili şi cavaleri s-a produs în Franţa, unde a avut loc asocierea între dobândirea şi posesia fiefului (feudului) şi serviciul militar. În alte părţi – Germania şi Spania, de pildă – diferenţa s-a menţinut, cavalerii fiind obligaţi, datorită originii modeste, să-şi ofere, pur şi simplu, serviciile nobililor. Aceste deosebiri au făcut astfel posibilă existenţa unor categorii diverse chiar în sânul instituţiei cavalereşti. Cei care nu găsesc un nobil (senior) în slujba căruia să se pună devin cavaleri rătăcitori, în căutare de aventuri, gata să jefuiască ori să participe la războaie între feudali sau la cruciade.În Ţările Române, cavalerilor din Apus le corespund vitejii ridicaţi din rândul oamenilor simpli ce se disting în luptă.Instituţia cavaleriei a decăzut începând cu secolele XIV-XV, când tactica pe câmpul de luptă s-a schimbat din cauza apariţiei armelor de foc.
Răspuns de TrueRocker
6
Un caveler reprezinta definitia epocii medievale.El este un bun slujitor al imparatului care isi lasa nevasta,copii acasa numai pentru imperiul regelui.Cavalerul este esenta, baza unui razboi , cum pionul este prima piesa ce iese la atac pe o tabla de sah.Niciodata un caveler credincios celui ce i se supune nu va fugi dep pe frontul de lupta.
Viata cavalerului nu este usoara, Trebuie sa fie pregatit pentru aceasta slujba periculoasa dar adventuroasa in acelasi timp.De la a fi un simplu fecior pana la a fi un cavaler adevarat este un drum lung si anevoios.Dar mereu slujba de a fi cavaler va aduce faima atat familiei din care face parte cat si rudelor. De va fi sa moara va muri numai trupeste caci in sufletele oamenilor va ramane mereu ca : " Aparatorul tarii".
Un cavaler trebuie sa fie onest cu imparatul,curajos pe campul de lupta,puternic in sabie si-n spada,inteligent in toate cele mentionate mai sus.Poate ca acuma cavalerul este doar o infanta din trecut , dar pe vremea aceea era cel mai adorat om din intregul imperiu, iar acesta este un lucru imens pentru o singura persoana ce doar si-a luat in serios atributiunea si numele de "CAVALER".
P.S" Sper sa te ajute
Alte întrebări interesante