Biologie, întrebare adresată de iacubsanda, 9 ani în urmă

Eseu: imi iubesc planeta și plaiul natal

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariaalexandra180
2

Eu cred ca in prezent Terra nu este foarte curata, de aceea trebuie sa contribuim toti pentru a o ajuta.


        Odata in drum spre casa, am vazut aruncate pe un spatiu verde niste deseuri care nu dadeau voie pamantului sa respire. Totul parea atat de trist si fara viata. Iarba era uscata sub mormanul de gunoaie. Si mai rau era faptul ca acele peturi si pungi de plastic nu se degradau cu timpul, de aceea trebuie sa ne organizam si sa  nu mai aruncam sticlele, plasticul, aparatele electronice, hartia si telefoanele mobile, ci sa invatam sa le reciclam.


        Pentru inceput trebuie sa plantam mai multi copaci si flori deoarece ele ne dau oxigenul, iar fara ele n-am mai exista. De asemenea, trebuie sa pastram si sa ingrijim spatiile verzi si padurile care sunt ,,Plamanul Verde” al planetei.


        Apa este o resura importanta de viata a planetei noastre, de aceea trebuie sa nu o folosim in exces si trebuie sa folosim cu limita si energia electrica.


        Pentru ca ne dorim cu totii o lume curata si vrem sa traim intr-un mediu sanatos, reciclarea eficienta a deseurilor este foarte importanta, de aceea trebuie colectate cu grija ca sa ne asiguram ca nu dauneaza mediului si sanatatii noastre.


        Tuturor ne-ar placea sa traim intr-un oras verde de aceea ar trebui sa plantam fiecare cate un copac sau o floare in parc, iar atunci cand ne jucam sa incercam sa protejam cat mai mult spatiile verzi. Daca vedem alte persoane aducand stricaciuni naturii, trebuie sa-i atragem atentia ca nu are un comportament normal.


        Eu imi iubesc planeta si de aceea am sa fac tot ce sta in puterea mea s-o pastrez cat mai curata si sa particip la toate activitatile de colectare si reciclare a deseurilor.


Alte întrebări interesante