Limba română, întrebare adresată de bucuria2018, 8 ani în urmă

Eseu la tema un cititor trăiește o mie de vieți înainte de a muri ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgemirel
2

Aceasta sintagma poate defini cu facilitate abilitatea unui cititor inzestrat de a trai atat cat citeste pentru ca cu cat citeste mult , cu cat i se adauga in existenta o experiență definitorie.

Nu se poate vorbi altfel despre aceasta eruditie pareomiologica (proverb) decat fara a concretiza ca fara a citi omul nu este om ci o fiinta fara un tumult al vietii si al experientei ce se pot obtine prin citit. Numai prin aceasta activitate se poate ajunge la desavarsire sufleteasca prin trairea alaturi de protagonisti si invatarea alaturi de ei , poate chiar devenindu ti un alter ego .

Oare daca oamenii s ar opri din citit ar realiza ca pierd o sansa la o nou a viata? Raspunsul poate dat de fiecare in parte , cert este ca omul trebuie sa se foliseasca de ratiune educatie si inteligenta pt a fi , lucruri care se pot slefui prin lectura .

Un naratar (cititor nu narator nu e greseala) autentic se poate finisa asemenea unui giuvaier prin lecturarea mai multor volune ce l pot surprinde placut.

Numai prin aceasta activitate de origine divina ce foloseste cuvântul cititorul poate parcurge ciclul reincarnarilor oebtru a sec uni cu Divinitatea si implicit a se metamorfoza sufleteste pt a fu parte dintr-un singur intreg


bucuria2018: ms mult
georgemirel: ♥️
Alte întrebări interesante