Geografie, întrebare adresată de Kristi00, 8 ani în urmă

Eseu: O călătorie imaginară pe lună. help plz !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Asteria
5
O călătorie pe Lună

Este dimineață. Mă pregătesc pentru o aventură epică. În curând voi merge pe Lună. Nu îmi vine să cred. Am multe emoții.
Îmi pregătesc ghiozdanul și plec spre Centrul Spațial. Ajunsă acolo, văd multe chipuri dornice de această experiență titanică. Dintr-un aparat se aude o voce de femeie care spune să ne îndreptăm spre navă. Urc scările. Inima îmi bate cu putere. O ușoară șuviță de teamă îmi împresoară gândurile. Într-un sfârșit îmi pun centura și pornim. Viteza pe care o atingem este colosală. După două ore am ieșit de pe Pământ. Acum privesc Luna îndeaproape. Peste patru ore ajungem la destinație.
Când cobor mă simt atât de ușoară, parcă aș fi o pană. Mă uit în jur. Observ munți gigantici, albi și cu multe cratere. Pe jos este un nisip nins de colbul timpului. Ghidul ne comunică multe curiozități despre temperatură. Cea mai impresionantă informație pe care am aflat-o este aceea că pe partea luminată a Lunii sunt 130°, iar pe cea întunecată -150°. Noi, vizitatorii, nu simțim această temperatură, pentru că avem un costum care ne protejează.
Am vizitat satelitul natural al Pământului timp de cinci ore. În această călătorie am observat că nu există nici un tip de plantă, ci doar pietre și nisip lunatice.
A fost experiența vieții mele. Acum am ajuns acasă și le povestesc prietenilor mei tot ce am văzut și am trăit. Abia aștept să mai merg încă o dată, poate de această dată împreună cu cel mai bun prieten.
Alte întrebări interesante