Religie, întrebare adresată de angelacebanevicim41, 7 ani în urmă

eseu orice pom bun face roade bune iar pomul rău face roade rele (religie) va rogggg im trebuie repede ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de natyprincess2007
0

Tot așa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.

Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune.Matei 7:17-18

Mântuitorul prin aceste versete ne face decunoscut cum putem deosebi omul bun de omul rău.

Omul bun are roade bune,dar omul rău nu poate avea roade bune, decât pe cele rele.

Un om care trăiește în lumină și adevăr mereu în viața sa va aduce ca rod această virtute a adevarului, el cand va fii ispitit sa spuna o minciună nu va putea să o spună datorită faptului că este un pom bun cum îl numește Scriptura.Nu tot așa este cu omul rău, el va spune minciuna de la sine fără măcar să fie ispitit să o facă, își va da rodul pe față pentru că el a semănat în întuneric sămânța rea a minciunii.

Roadele omului rau sunt diverse,depinde de cum a dat curs păcatului în viața lui, de la o minciună poate trece la alte păcate ale firii sale pământești precum:

Galateni 5:19-21

Și faptele firii pământești sunt cunoscute și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea,

Și faptele firii pământești sunt cunoscute și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea,închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide,Galateni pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.

Oamenii sinceri care au o inima curată nu vor putea fi înșelați de oamenii care trăiesc o viață duplicitară, care își ascund roadele lor rele.Pentru ca păcatul mereu îi va trăda prin exteriorul lor, prin fapte,atitudini,acțiuni.

Orice sămânță își va da rodul la final, dacă ai semănat în câmpul tău numai neghină vei culege neghină.Nu te aștepta ca la final să culegi grâu,dar dacă ai semănat în câmpul tău grâu vei culege grâu.

Umblarea ta cu Domnul în lumină îți va aduce rodul cel mai bun.

Alte întrebări interesante