Limba română, întrebare adresată de fixxif, 8 ani în urmă

eseu sanatatea si doctorul.(in română)e pe mine dau coroana.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bogdanvalentin21
1

Chiar daca nu ne dam seama doar cand o pierdem, sanatatea este cel mai pretios “bun” pe care putem sa-l detinem. Sanatatea depinde, în mare masura, de obiceiurile si deprinderile care formeaza stilul nostru de viata - adica de ceea ce mâncam, câta miscare fizica facem, cât alcool bem sau câte tigari fumam... si, nu în ultimul rând, de calitatea relatiilor noastre sociale.

Diverse studii au aratat ca un procent tot mai mare al populatiei din anumite tari sufera de boli ale inimii sau diferite tipuri de cancer. S-a demonstrat ca exista a corelatie directa intre bolile amintite si alimentatie. De exemplu la populatiile la care dieta consta in mare parte din legume, fructe si cereale integrale incidenta acestor boli este foarte scazuta. Cercetarile stiintifice din ultimele decenii si analiza starii de sanatate a populatiilor cu alimentatie preponderent vegetariana din toate colturile lumii au condus la concluzia ca alimentia fara carne poate asigura fara dificultati nutrientii necesari, ba mai mult ofera protectie crescuta fata de numeroase boli. Cercetarile medicale au aratat ca unii dintre cei mai importanti factori care influenteaza aparitia bolilor cadiovasculare sunt de natura alimentara. Iar in ceea ce priveste bolile cancesoare specialistii estimeaza ca aproximativ 35-70% din totalul acestora se pot atribui unor factori alimentar

Pentru pacientul suferind şi îngrijorat, întâlnirea cu medicul „vindecător” stă sub semnul emoţiilor. Încrederea, deschiderea şi profesionalismul stau la baza unei relaţii ce trebuie privită ca un parteneriat pentru sănătate.

Pentru a ne pastra sanatatea trebuie sa facem vizite regulate la medic. Deoarece daca nu o vom pastra ea va disparea si vor incepe saa apara care mai decare boli.Omul ar trebui sa aiba grija de ea ca pe proprii ochi din cap. Singurul mod de ati pastra sanatatea este : sa maninci ceea ce nu doresti , sa bei ceea ce nu-ti place, sa faci ceea ce nu vrei. Pentru a ne pastra sanatatea mai avem nevoie si de o alimentatie corecta. In ziua de azi oamenii mai ales adolescentii se folosesc mai mult de fast-fooduri si produse daunatoare sanatatii.




fixxif: mersi mult
bogdanvalentin21: Cu placere !
bogdanvalentin21: Cel mai bun raspuns ?
fixxif: da
Răspuns de AndreiaO06
1
Doctorul este cel care ne ajuta sa protejăm sănătatea. Cu el ne putem consulta dacă avem dureri. În cazul în care pățești ceva medicii sun conștienți că este necesar sa va salveze viața. Este necesar de a te adresa la un medic în cazul în care apar dureri pentru ca medicina sa poată sa îți acorde un ajutor necesar. Însă în cazul în care te simți foarte rău și nu poți ajunge la medic chemi ambulanța pentru ca medicii sa vă poată salva. Medicul dese ori joacă un rol important în viata unui om salvîndul.

fixxif: mersi
AndreiaO06: sper sa îți fie de ajutor
fixxif: imi este
AndreiaO06: succes
fixxif: mersi mult
Alte întrebări interesante