Limba română, întrebare adresată de valiusademian, 9 ani în urmă

Eseu:"Viata-Dar de la Dumnezeu si responsabilitate pentru fiecare"
Va rog ajutatima, imi trebue urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ircavnicorici91
2
Veata de la Dumnezeu este una care trebuie pretuita ...Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea s-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.
Răspuns de Pictorita
2
In afirmatia data , viata este definita ca si un dar de la Dumnezeu si ca si responsabilitate pentru fiecare .Din aceasta propozitie rezulta importanta majora a vietii unui om . 
In primul rand , viata este ca o candela : ea lumineaza drumurile altora , dar pana la urma tot se stinge si nimeni nu-si mai aminteste de ea .In prima parte a enuntului , viata este asemanata ca un dar de la Dumnezeu , ce indica valoarea masiva a unei vieti de om . Toti oamenii se afla pe lumea aceasta cu un scop anume : unii sa faca fericiti pe ceilalti , altii sa intristeze pe ceilalti , iar altii , cu totul scopuri diferite . Cei care sunt pe lume pentru a face fericiti pe alti , se multumesc cu putinul pe care-l obtin ajutand pe cei din jur . Cei care sut pe lume pentru a intrista lumea , au scopul de a frange inimi , de a distruge destinii pentru a crea altele noi , mai bune . Dar exista si cei care au cu totul alte scopuri : ori sa profite din plin de viata lor cu ori ce pret ori sa distruga viata cuiva cu orice pret . Se aseamana foarte mult intre ei , dar se deosebesc prin ceva unic : cei care vor sa profite de viata , traiesc la maxim viata si nu regreta niciodata nimic , tu regreti ?
In al doilea , partea a doua a enuntului ne vorbeste despre responsabilitatea pe care o avem fiecare pe umerii cand ni se incredinteaza o viata , chiar si pentru o scurta perioada timp .O viata nu trebuie luata in de radere cand iti este incredintata . Trebuie sa te gandesti ca ai in maini viitorul lumii acesteia .

Sper că e bine :D



valiusademian: multumesc .. este exact la tema mea.
Pictorita: cpl :*
Alte întrebări interesante