Religie, întrebare adresată de bucura164, 8 ani în urmă

Eseul de cinci minute. Timp de cinci minute, compune un eseu în care să-ți formulezi opinia despre citatul următor: Domnul îl iubește atât de mult pe om, încât îi dă darurile Sfântului Duh (Sfântul Siluan Athonitul). Prezintă în clasă ideile formulate.

Va rog repede, dau coroana! ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de babasacosmin003
4

Răspuns:

Dumnezeu a făcut omul din iubire , o iubire pe care noi oamenii nu o putem avea, fiindcă e Dumnezeiasca! și sunt foarte multe dovezi ca suntem creați din iubire , suntem făcuți după chipul și asemănarea Lui , ne-a lăsat liberi , sa alegem ceea ce vrem și printre multe altele ne-a dat darurile Sf. Duh , puteri cu care am putea și munții dacă am avea pic de credință.

un exemplu mai simplu , sunt preotii care au harul de a invoca Duhul Sfânt pentru a preface pâinea și vinul în Trupul Și Sângele Lui Hristos , au harul de a dezlega păcate, de a sfinți și de a binecuvanta toate acestea prin harul Sfântului Duh care ii este dat la Hirotonie.

si noi , cei nehirotoniti avem har , har de la Sfântul Botez , un exemplu sunt Sfintii care n au fost preoți dar au ajuns Sfinți, desigur cu oleaca de efort , rugaciune și altele care ni le sugerează Sfânta Biserica , dar cu ajutorul Lui Dumnezeu și binecuvantarea Sfantului Duh.


bucura164: Mulțumesc!
babasacosmin003: cu drag!, oricând!
Alte întrebări interesante