Limba română, întrebare adresată de Luc23, 8 ani în urmă

ESTE URGENT 50 PUNCTE
Redacteaza o compunere de 150-300 de cuvinte in care sa relatezi o intamplare petrecuta cu ocazia unei vizite la acvariu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fetitapowerpraff
2

Explicație:

Unul din obiectivele turistice ale orasului Constanta o reprezinta Acvariul situat la malul marii in apropierea renumitului Cazinou. Acvariul este o atractie deosebita pentru turisti deoarece spatiul expozitional este foarte mare si adaposteste specii de pesti si vietuitoare marine din diverse zone geografice. Este impartit pe trei sectii: sectia marina, pesti de apa dulce si pesti exotici.

Pozele mele sunt amestecate  aici, nu respecta nici un criteriu. fiul meu era asa de efervescent ca ma tragea de la un bazin la altul fara sa mai am timp sa fac poze intr-o anumita ordine.

Deasupra/dedesuptul fiecarui bazin sunt panouri explicative cu cateva informatii despre pestii respectivi. 

Chiar in centru este un bazin urias - expresia fiului meu, care in ultima vreme tot ce depaseste o dimensiune normala, devine urias si gigantic ;)

In acest bazin sunt pesti de talie mare, majoritatea avand peste 1 metru lungime: sturion, nisetru, morun, pastruga, cega si pisica de mare.

Aici mi s-a parut mie ca atractia copiilor era cea mai mare. nasucurile si manutele lor lipite de geamurile mari pe mai multe laturi, strigatele de mirare, unii chiar le dadeau nume pestilor care se apropiau de geam :)

Noi am primit la intrare si o harta turistica si rutiera a Romaniei, nu mi-am dat seama daca asta a fost pentru ca am platit taxa suplimentara pentru aparat sau asa se da tuturor celor care viziteaza Acvariul.

Răspuns de Keomix
1

Era o zi frumoasă și însorită. După câteva zile de la începutul vacanța de vară, eu, împreună cu familia mea, ne-am decis să vizităm Muzeul Eco-Turistic Delta Dunării, care se afla în Tulcea. A durat câteva ore până am ajuns, dar în final a meritat.

Când am intrat în muzeu, am fost întâmpinați de o domnișoară simpatică, am cumpărat biletele de intrare și a inceput turul nostru.

Primele două etaje erau uimitoare, erau animale sălbatice și domestice împăiate peste tot, era o expoziție dedicată temei "Haideți să aruncăm o privire în stupul de albine", obiecte vechi din lut și multe altele.

Ceea ce m-a pasionat pe mine cel mai mult au fost numeroasele acvarii cu peștii exotici multicolori, care se aflau la demisol. Acolo erau și plante exotice de acvariu, iar lângă fiecare acvariu era un panou mic sau mare, pe care erau scrise informații despre peștii din acvariile respective.

În acvariile uriașe se găseau pești caraşi, broscuțe țestoase, pești pirahna, crapi de cultură, pești clovn, pești pașnici, pești răpitori din lacuri și chiar și pești veninoși din oceane. Peștele care mi-a surprins atenția cel mai mult a fost paștele koi, un pește foarte drăguț, de culoare albă cu solzi portocalii și negrii. Mi-a plăcut și paștele clovn, care mi-a adus aminte de Nemo.

Am făcut foarte multe poze cu peștii și broscuțele din acvarii. Aproape că m-am pierdut de părinți și ghid pe timp ce exploram încăperile. Au durat aproximativ douăzeci de minute să ma găsească părinții împreună cu ajutorul ghidului și m-au certat pentru ceva vreme, dar erau fericiți că mi-a plăcut vizita, că am învătat lucruri noi, și am căpătat informații interesante pe care le puteam spune colegiilor mei la sfârșitul vacanței.

A fost cea mai tare experiență din viața mea și nu o voi uita niciodată!

-----------------------------------------------------------------------

Număr de cuvinte folisite: 300

Sper ca te-am ajutat! (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

Alte întrebări interesante