Istorie, întrebare adresată de alexionut1010, 8 ani în urmă

ESTE URGENT!!!! VA ROG FRUMOS AJUTATI-MA CU INTREBARILE ACESTEA VA ROG FRUMOOOOOS:1-Precizati contextul politic in care au loc pierderile teritoriale din 1940!!!!

2-Precizati contextul politic si militar al evenimentelor din 23 august 1944!

3-Caracterizati politica externa a regimului Ceausescu!

VAAA ROOOG FRUMOS DAU 100 PUNCTEEEEEE!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Deea7789
1

Contextul politic în care a avut loc pierderile României teritoriale au fost atunci când Germania cucerea Franța,iar rușii în urma pactului Ribbentrop-Molotov vroiau Basarabia.

Contextul politic în care a avut loc evenimentul de pe 23 august 1944,atunci când Ion Antonescu a fost arestat de către rege Mihai este evidențiat de relația proastă între monarh și Antonescu și totodată între el și apropiații acestuia.

Contextul Militar în cadrul arestării lui Antonescu este evidențiat de ofensivă rușilor care au ajuns chiar până la Bacău în momentul arestării.

Nicolae Ceaușescu a fost un mare diplomat,având apropiați politicieni cum ar fi Nicolae Mănescu care a fost cel mai mare diplomat al comuniștilor români totuși la finalul vieții fiind înlăturat din această profesie.

Ceaușescu prin diplomație încerca să obțină petrol din Iran șii totodată în petrol din țările africane și în schimb africanilor erau construite tot felul de clădiri de exemplu Clădirea Parlamentului din Sudan a fost construită de către muncitorii români.


alexionut1010: multumesc mult
Deea7789: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante