Limba română, întrebare adresată de bogdanandreiiii79, 8 ani în urmă

este urgenttt!!!!!! help me​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Biutzq1
1

Răspuns:

Încă din copilărie, ni se spune că trebuie să fim politicoși dacă vrem să conviețuim cu alte persoane. Pentru ca viața în comun să fie posibilă, este esențial să ținem cont de niste reguli, una dintre ele fiind politetea.

Politețea în societate este importantă, deoarece reprezintă oglinda în care ne arătăm personalitatea. Aceasta înseamna respect față de noi înșine și față de ceilalți membri ai comunității. Este important să ne comportăm  civilizat și să dăm dovadă de buna creștere.

Consider că, politețea se dobândește, se învață. Cu această calitate individual poate  avea multe beneficii precum împrietenirea cu persoane noi, ieșirea dintr-o situție care necesită ajutorul unui prieten etc. Persoana care nu este politicoasă poate să piardă multe : prietenii, să își strice relațiile de la locul de muncă, să devină ,,dușmanul” familiei sale. Dacă omul nu  este politicos, poate fi considerat o ,,oaie neagră” a societății.

În concluzie, politețea are un rol foarte important în societate deoarece ajută la întreținerea relațiilor de prietenie și îți oferă multe avantaje.

Explicație:

Acesta este textul. Succes!


bogdanandreiiii79: multumescccc
Alte întrebări interesante