Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Este urgentttt dau 30 puncte!!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de leruaeli
1

    Poezia ''Corabia'' de Alexandru Macedonski  reprezinta expresia artistica a trairilor  poetului,dorinta lui de evadare din stilul de viata si societatea in care traieste.

          Corabia reprezinta simbolul calatoriei , simbolul evadarii sale . Evadarea din societatea pe care o dispretuieste se face spre spatii libere ,lin , cu  o ''corabie cu catarg si panze argintate ''

Orasul purtator de rele este destinatia  spre care se indreapta tinerii,reprezentati in poezie de ''novici''. Atractia orasului care scanteiaza  si vibreaza de veselie si petreceri este irezistibila pentru novici. In noaptea instelata,ei prefera petrecerile si nu sa asculte tihna marii care se odihneste dupa furtuna.

        Carmaciul este vocea eului liric in poezie.Tristetea ,revolta si neputinta de a schimba societatea sunt vadit exprimate prin gesturile carmaciului ;  ''Din cap miscand ,carmaciul ofteaza''.

      Din cercul stramt al lumii sale , poetul vede in evadare o magie binecuvantata de noaptea instelata si luna care poleieste catargul si panzele corabiei.


leruaeli: cpl
Alte întrebări interesante