Matematică, întrebare adresată de Andreeab14, 8 ani în urmă

Ex ăsta vă rog! am nevoie de rezolvare completă.. Răspunsul este E și mie îmi dă D

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andyilye
2

Răspuns:

E (alt răspuns)

Explicație pas cu pas:

▪︎ punem condiția ca expresia de la numitor să fie diferită de 0

▪︎ avem ecuația: mx² - mx + 1 = 0

▪︎ condiția este Δ < 0

m² - 4m < 0 <=> m(m - 4) < 0

=> m ∈ (0; 4)

▪︎ dar, pentru m = 0 expresia de la numitor este 1, deci diferită de 0

deci: m ∈ (0; 4)∪{0} => m ∈ [0; 4)


Andreeab14: Mulțumesc!
andyilye: cu drag
Alte întrebări interesante