examen de bacaloreat varianta 77
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
I1 = ∫(-x²+x-2)dx de la 1 la 2
=-x³/3+x²/2 -2x de la 1 la 2=
-8/3+4/2-4-(-1/3+1/2-2)=
-8/3-2-(1/6-2)=
-8/3-1/6=-16/6-1/6=-17/6
In=∫((x-2)+1))(2-x)^n dx de la 1 la 2= -∫(2-x) ^(n+1)de la 1 la 2+
+∫(2-x)^n dx
In=-I(n+1)+ (-1) *(2-x)^(n+1)/n| de la 1 la 2
In=-I(n+1)+(-1)(0-(n+1)/n))
In=-I(n+1)+ (n+1)/n
nIn=-nI(n+1)+n+1
n(In+I(n+1))=n+1
In+I(n+1) = (n+1)/n
sau cu n->n-1
I(n-1)+In=n/(n-1) ALTCEVA decat le-a dat lor...deci AM GRESIT CEVA
trecand la limita
2In=1
lim In=1/2 GRESIT!
c) consideram BUNA relatia DATA la punctul b) pecare eu NU am obtinut-o , dar o FOLOSESC
si trec la limta cand n->∞
(4n+2)In=nIn
3nIn+2In=0
In(3n+2)=0
lim cand n->∞ din In=0 si tinde mai repede decat tinde 3n+2 la infinit
atasez cateva grafice sui sa onbservi subgraficul pt n∈{1, 3, 5, 6,...}