exercitiul 12 va rog
si rezolvare
Anexe:
![](https://ro-static.z-dn.net/files/d16/130137866204861a95a235abc8828319.jpg)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
|2√6-6√2| < 0 => -(2√6-6√2) => -2√6+6√2
Reorganizam termenii
a=6√2-2√6
Acum trecem la b
√72+√24 Îl scoatem factor comun pe √24
b=√24(√3+1)
Mg= √ (6√2-2√6) • (√24(√3+1))
Scoatem factorii de sub radical
√ (6√2-2√6) • (2√6(√3+1))
Distribuim 2√6 elementelor din paranteza
√ (6√2-2√6) • (2√18+2√6)
Scoatem factorii de sub radical
√ (6√2-2√6) • (6√2+2√6)
Aplicam formula (a-b) (a+b) =a²-b²
√36•2-4•6=
√72-24=√48=4√3
Rezultat final 4√3
FlaviuAdrian06:
super...mersi
Răspuns de
1
.......................................
Anexe:
![](https://ro-static.z-dn.net/files/de2/42fef0c8322de29c2f0ea8b2035bd902.jpg)
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă