Limba română, întrebare adresată de zuzi32, 9 ani în urmă

Exercițiul 6. Va rog!! Dau coroana!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EagleEyes
2
  Titlul reprezinta o cheie de descifrare a mesajului poetic fiind in stransa corelatie cu tema: natura si cu sentimentul dominant: admiratia fata de maretia copacilor inforiti. Este alcatuit din doua substantive comune aflate in relatie de determinare atributiva, iar din punct de vedere stilistic metafira sugestiva pentru natura aflata intr-un moment de sarbatoare.

       Titlul se regaseste in text prin cuvinte care apartin campului lexico-semantic al balului „ pas usor ” ” menuet ” ” dant” ” ritmic ” etc. Imaginile artistice dinamice, folosite pentru a sugera miscarile si gratia dansului sunt create prin personificari: ” Invesmantati in haine albe se clatina in fata lunii” / „ Se cata ram cu ram, se-nclina, si-n urma iarasi vin la lor”. 
    
Răspuns de DenisaAde
1
Titlul este un element paratextual ce introduce cititorul in tema textului, deschizandu-i un orizont de asteptare. Aici este alcatuit din 2 substantive comune articulate cu articol hotarat si se refera la o anumita perioada. Din titlu reiese ca este un taram de basm, unde pomii, ca si oamenii, merg la bal.
 Sper ca te-am ajutat, daca da, coroana :)
Alte întrebări interesante